Skip to the content

Vanliga frågor

Så får du tillgång till Fairytell

För att få tillgång till Fairytells böcker måste du skaffa dig ett abonnemang. Du kan skapa ett konto här. Därnäst ska du hämta vår app hos App Store, Play Butik, Play Store eller Google Play och logga in med din användarprofil. Du kan även välja att betala och skapa ett konto via ditt konto hos iTunes eller Google Play.

Vår app fungerar på smartphones och surfplattor med iOS- och Android-styrsystem. Kom ihåg att du måste ha internetuppkoppling för att kunna använda Fairytell.

Klicka här för att hämta Fairytell-appen

Pris

Fairytell kostar endast 79 kr/månad. För detta pris får ni obegränsad tillgång till alla barnböcker och kan läsa och lyssna så mycket ni vill. Abonnemanget betalas löpande i förskott varje månad. Beloppet dras från det kreditkort du angav i samband med registreringen. 

Ändra betal-/kreditkort

Vill du att pengarna ska dras från ett annat kort än det du angav när du skapade kontot, kan du ändra det under Din profil.

Värdekoder – hur inlöser jag dem?

Har du fått en Fairytell-värdekod kan du inlösa den när du kommer till betalningssidan i samband med att du skapar ett konto hos oss.

Klicka här för att inlösa din värdekod

Så fungerar böckerna

Fairytell har ett brett utbud av barnböcker för barn i åldern 0 till 10 år. Böckerna kan läsas som e-bok eller lyssnas på som ljudbok. På alla bokomslag finns en bok- eller hörlurssymbol. Dessa symboler berättar om boken är en e-bok eller en ljudbok. 

När ni har valt den bok som ni vill läsa trycker ni bara på bokens framsida. Allt efter vilken typ av bok man har valt kan boken upplevas med ljud eller text (eller både och), här kan ni välja att trycka på "play-knappen” för att lyssna på boken eller bara sätta igång med att läsa. En ljudbok kan pausas, om så önskas, och man kan återuppta läsandet vid ett senare tillfälle.

Fairytells funktioner

Vi har försökt göra Fairytell så användarvänligt som möjligt. Därför har Fairytell många olika inbyggda funktioner:

  1. Offline-användande; böckerna kan upplevas utan internetuppkoppling. För att ladda ner en bok trycker du på nedladdningsknappen i bokspelaren.
  2. Favorit-funktion; så att du snabbt och lätt kan hitta dina favoritböcker (stjärnsymbolen längst ner).
  3. Bokmärkesfunktion; så att du snabbt kan hitta de böcker som du läste senast (bokmärkessymbolen längst ner).
  4. Använd upp till 5 olika enheter samtidigt; det enda du ska göra är att logga in med samma användare på de olika telefonerna/surfplattorna.
  5. Vår app kommer ihåg, oberoende av telefoner/surfplattor, var ni senaste var i boken – både i ljudböcker och e-böcker.
  6. Vi kommer ihåg din inloggning så att du bara ska logga in första gången.

Så fungerar böckerna offline

Alla böcker som du vill använda offline måste först laddas ner. Det gör du genom att välja en bok och sedan trycka på nedladdningsknappen i bokspelaren. Detta gör du genom att trycka på setting-symbolen under den bok du vill ladda ner. Kom ihåg att du måste ladda ner boken på den surfplatta eller telefon som du vill ha med dig på resan. Om du vill ladda ner dina böcker på en annan surfplatta eller telefon, går du in under din profil i appen, markerar boken som favorit. Detta gör du genom att trycka på setting-symbolen och sedan på stjärn-symbolen.

Sedan går du in på din profil från första sidan, fyller i svaret på mattefrågan och går sedan till: "Nedladdningar" > "Hämta favoriter". Sedan kommer alla dina favoriter laddas ner till denna telefon/surfplatta.

Vill du ta bort dem igen väljer du bara "Nedladdningar" > "Ta bort offline-innehåll".

Om appen tar för mycket lagringsutrymme

Om du eller ditt barn har laddat ner många offline-böcker kommer appen att ta mycket lagringsutrymme på din surfplatta eller telefon.

Du kan ta bort de böcker du har laddat ner inne i appen under din profil. Tryck på "Nedladdningar" > "Ta bort offline-innehåll".

Fungerar Fairytell utomlands?

Fairytell fungerar i hela världen. Det enda som krävs är internetuppkoppling eller att böckerna har laddats ner hemifrån på rätt surfplatta/telefon. 

Uppsägning

Du kan när som helst avsluta ditt abonnemang. Löptiden är endast till slutet av den förbetalda betalningsperioden. För att säga upp Fairytell ska du logga in på ditt konto via www.fairytell.se. Under ”Din profil” kan du säga upp ditt abonnemang.

Skulle du ångra dig är du alltid välkommen tillbaka :-)